fbpx
More Search Options
We found 0 results. View results
Your search results

Una mirada al turisme a Barcelona vs Espanya

Posted by Urbane International on maig 6, 2021
0

Una mirada al turisme a Barcelona vs Espanya

Quan es parla d’Espanya, el primer que la gent sol esmentar són les platges assolellades, el clima càlid durant tot l’any amb preus assequibles (comparativament a Europa) i una cultura meravellosa. És gairebé impossible ser aliè al fet que Espanya és una de les destinacions turístiques més importants d’Europa. No només l’opinió popular, els fets també donen suport a la reivindicació, ja que el turisme és el3r principal contribuent a la vida econòmica nacional, amb un 10-11% del PIB del país. Des de la dècada de 1960, Espanya sempre ha estat una de les destinacions més sol·licitades per a tots els visitants de tot el món, especialment per a l’estiu. En conseqüència, el 2017, el país va ser el segon país més visitat del món, registrant 82 milions de turistes, superant encara el seu rècord de l’any anterior a la5a fila.

Però Espanya és un país bastant gran (en estàndard europeu), no molta gent coneix realment els números reals i les dades sobre les diferents regions i com funciona el turisme en aquestes zones. Aquest article farà una avaluació de la indústria turística en diverses regions i Barcelona.

Barcelona

Parlant de Barcelona, el primer que alguns podrienUna mirada al turisme a Barcelona vs Espanya pensa que és un dels lubs futbolístics més forts del món. Alguns podrien pensar en les boniques platges de sorra que vénen acompanyades d’un clima càlid i encantador durant tot l’any. Alguns fins i tot podrien parlar d’un dels estils de vida més vibrants que es compacten a només una ciutat petita però acollidora. Tot el que hi ha a dalt fa la Bella Barcelona a la qual la gent ha estat lloant durant anys dins i fora. Però Barcelona és més que això. No és només una ciutat espanyola genèrica amb el mateix estereotip ̈beach i sun ̈. És un pol econòmic, la regió en creixement més gran d’Espanya amb major aportació de PIB per càpita. És una cultura d’acceptació que es caracteritza per ser cosmopolita, on gent de tot el món es reuneix per establir-se i fer noves vides. Pots conèixer gent de tots els racons de l’univers. Té una cultura pròpiament dita totalment diferent de la resta d’Espanya i reflexionada sobre els grans edificis, arquitectures, arts i música. A més, els preus, en comparació amb altres grans ciutats, són bastant econòmics i val la pena presumir de les festes que tens a la ciutat durant tota la vida. Amb totes aquestes qualitats, Barcelona segurament no és només un lloc per visitar, sinó també un lloc per allotjar-se.

Però per a sorpresa de molts, no sempre ha estat així. Abans de 1992, era només una d’aquelles ciutats espanyoles no tan populars, una joia amagada que esperava ser descoberta i polida. Llavors, què va fer realment que Barcelona arribés a la fama? La resposta va mentir en els Jocs Olímpics d’estiu de 1992. Tot i que no sense enormes esforços dels locals, els Jocs Olímpics d’estiu havien donat a la ciutat l’exposició que realment necessitava per brillar. La seva popularitat va augmentar enormement en convertir-se en la6a millor ciutat d’Europa en només 8 anys després i també donant un gran impuls a l’economia, reduint l’atur de tots els temps màxims: 127 774 a 60 885. Va ser una història de triomf i glòria per als barcelonins.

Avui dia Barcelona no només s’ha convertit en un punt d’interès turístic, sinó en un lloc on trucar a casa per a molts habitants internacionals. El 2016, Barcelona té una població d’1,7 milions d’habitants; i això és només comptar les persones dins dels límits administratius. Més del 17% dels residents provenen d’altres països, un nombre que ha crescut significativament des de només el 4% el 2001. Una gran part té a veure amb moltes empreses internacionals que decideixen establir oficines a Barcelona, portant una gran quantitat d’expatriats a la zona. Amb totes les grans qualitats que ofereix, no és estrany que la gent s’inundi a la ciutat per assegurar-se un lloc. L’escena immobiliària de la ciutat ha estat de creixement constant, mentre que darrerament, frenada pel moviment independentista, s’han recuperat significativament. Un fet que es manté constant és la necessitat cada vegada més gran d’allotjament que només cessarà fins que s’acabi el món. La inversió en el camp ha tingut retorns fenomenals.

Canàries i Balears

Aquestes Illes tenen totes aquelles qualitats típiques que ofereix Barcelona: fantàstiques platges. L’única diferència notable pot ser el clima i la geografia i la demografia de la població. El que fa destacar les Canàries és que es tracta d’un assentament europeu en una altra regió. Visitaràs Europa, però amb un maquillatge totalment ecològic. El que la gent sol parlar d’aquestes illes és la meravellosa naturalesa que ofereix. Gaudir de la calor del sol mentre intenta veure animals salvatges sembla un gran pla. Les Illes Canàries també són llocs ideals per relaxar-se, ja que no és tan agitat com les ciutats. La gent sovint ve aquí per trobar pau i tranquil·litat, un canvi de ritme de les seves atrafegades vides. Una part d’aquests turistes vénen a les illes a la recerca de les onades ja que la cultura del surf sempre ha estat una part inseparable de les Canàries. Les Balears comparteixen moltes qualitats que tenen les Canàries, alhora que tenen el clima més mediterrani per acompanyar. Tots dos són llocs realment atractius per visitar i segurament és una opció difícil entre tots dos.

Instal·lant-te a les illes, hauries de ser una persona de necessitats particulars. La vida a les illes és menys dinàmica, tot és més lent i tranquil. Alguns fins i tot podrien atrevir-se a dir que ha mort després de l’estiu. Ara encara es considera com a “llocs d’entrada i sortida”.

Andalusia

Andalusia, de nou, a més de les impressionants platges, és famosa per ser la llar de molts llocs històrics impressionants. La regió ha tingut una llarga i interessant història: des de l’ocupació dels àrabs fins a la conquesta del rei catòlic. Sovint et trobaràs amb edificis molt intrigants amb un disseny mixt d’ambdues cultures, donant-li a Andalusia un misteri. És ben sabut que Joc de Trons ha filmat moltes de les seves espectaculars escenes en diferents punts de la regió. A les grans ciutats, la vida nocturna és força vibrant, ja que, independentment del tipus de cultura de la qual provinguin, als espanyols els encanta anar de festa. La millor part d’això podria ser els preus barats. Andalusia és famosa a Espanya per ser la zona més barata per viure-hi, mentre que aquest fet pot tenir moltes implicacions.

No és una idea estranya que hi hagi molts habitants internacionals al llarg de la línia de costa, la majoria predominantment britànics. Andalusia, en ser l’economia de menor creixement d’Espanya, s’enfronta a moltes dificultats perquè la gent s’instal·li o inverteixi, ja que no hi ha tantes oportunitats presents. Sovint es pensa que és més una segona residència de jubilats que un lloc seriós per establir-se.

Altres regions d’Espanya, tot i que potser tenen algunes lleugeres diferències respecte a les 3 regions representades, no s’allunyen massa dels seus companys. Si ens fixem en les dades, Catalunya i Barcelona semblen ser les més atractives a ulls internacionals. Tot i tenir totes les característiques que comparteixen altres regions espanyoles, la ciutat ofereix molt més, oferint als visitants i habitants una experiència única i inoblidable.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings