fbpx

€ 200,000 to € 10,000,000

More Search Options
We found 0 results. View results
Your search results

El Tribunal Constitucional anul·la part de les clàusules fiscals locals conegudes com a Plusvàlua Municipal a Espanya.

Posted by Urbane International on novembre 15, 2021
0

El dimecres 27 d’octubre, el Tribunal Constitucional espanyol va declarar la nul·litat de part dels articles de Plusvàlua Municipal.

Llavors, què és la “Plusvàlua Municipal”?

  • A Espanya, aquest impost local, més conegut com a “Plusvàlua Municipal”, és un impost que l’ajuntament cobra una vegada que un venedor ven la seva propietat.
  • L’objectiu d’aquest impost és incrementar el valor dels terrenys sobre els quals s’assenta l’immoble. Algunes de les quals es deuen a millores a la zona dutes a terme pel govern local i la comunitat.
  • Per calcular el valor fiscal, necessitaràs el valor cadastral de l’immoble i el nombre d’anys transcorreguts des de l’últim canvi de mans de l’immoble.

Aquest impost ha provocat una important polèmica que ha vibrat tot el país al llarg dels anys. El 27 d’octubre, el Tribunal Constitucional va dictaminar que aquest impost seria inconstitucional si el venedor hagués registrat pèrdues durant la compravenda de l’immoble.

Aquesta decisió es va prendre principalment pel fet que un venedor va rebre un guany de 4.343,66€. Després de deduir altres despeses, l’import es va reduir a 3.473,90€, mentre que la “Plusvàlua Municipal” requerida va ser de 3.560,02€, equivalent al 83,89% dels ingressos i superior al benefici real.

A causa de situacions com aquesta, el jutjat de Madrid anul·la la plusvàlua municipal si supera el benefici real obtingut per la venda de l’immoble.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings