fbpx
We found 0 results. View results
Your search results

Brexit – Guia per als compradors immobiliaris britànics de Barcelona

Posted by Urbane International on maig 6, 2021
0

El Regne Unit ha decidit

Des de fora del Regne Unit, el Brexit s’ha vist amb cert aire de confusió i sorpresa. Molts van veure amb horror com semblava que el Regne Unit va caure sobre la seva espasa per problemes que, si s’exageraven, en el pitjor simplement no existien en absolut. El país que va presentar un dels jocs olímpics més avançats, oberts i plurals en només 4 anys sembla haver-se bolcat i iniciat un procés que, lluny d’apartar-se de la Unió Europea, sembla haver començat a desmuntar-se. Els vencedors i els perdedors dimiteixen per igual, mentre que una gran part de la població que va votar a “Take back control” es veu indefensa mentre una campanya de lideratge comença a substituir el seu actual governant per un de nou que el públic del Regne Unit no ha escollit. La ironia és espessa a l’aire. I el ressentiment. És difícil per als que vivim a l’estranger entendre el que està passant. No vam viure el debat de la mateixa manera que el nostre país, no vam haver de suportar el que alguns han descrit com un “debat molt incívic”.

No obstant això, la via democràtica sustenta tots els aspectes de la societat britànica i creiem que la decisió pública del Regne Unit d’abandonar la UE està lluny de ser la fi del món. Per tant, per aquest motiu, volem deixar les nostres reflexions en aquest “Brexit – Una guia per als compradors britànics de propietats de Barcelona”

La veritat és que la compra d’immobles a Europa en general i a Espanya en particular la realitat és que res ha canviat fonamentalment des del 23 de juny. Algunes persones, fins i tot algunes àrees de la premsa, semblen pensar que el referèndum del Brexit era una cosa que ja s’ha aplicat. La gent parla del Regne Unit que ja ha sortit de la UE quan, per descomptat, això no és cert. Com s’ha escapat tant el discurs constant de l’article 50 del Tractat de Lisboa és un misteri.

Per descomptat, quan diem que res no ha canviat fonamentalment, ens referim a les realitats jurídiques de la compra d’un immoble. El Regne Unit encara és a la UE i la qüestió de l’article 50 sembla haver estat llançada a l’herba llarga, com alguns l’han dit. Les realitats pràctiques no han canviat gaire, tret d’una d’elles, potser molts argumentarien el tema més important: el tipus de canvi. Abans del referèndum la lliura a l’euro s’havia fixat en uns 1,28 cèntims a la lliura, ara s’ha reduït a uns 1,17 a la lliura. En dir-ho, s’ha afirmat que es tracta d’una posició més còmoda per a la lliura de totes maneres i que, mentre que el compte corrent del Regne Unit està en dèficit, la lliura era antinaturalment alta. No sembla que hi hagi cap indici que la lliura baixi més i potser podem començar a creure que el nivell 1,17 pot ser el que podem confiar durant algun temps.

Els drets que teniu com a ciutadà del Regne Unit són els mateixos amb la compra de propietats espanyoles de sempre. La forma en què el “debat” està configurant aquests drets no es veurà afectada a curt ni tan sols a llarg termini. El Regne Unit és un soci comercial tremendament important per a la UE, que representa moltes exportacions. Des del punt de vista del Regne Unit, no es pot ignorar el nombre d’ex-pats en països com Espanya.

Propietat espanyola encara excel·lent relació qualitat-preu

Un altre punt a tenir en compte és el preu mitjà actualment de l’habitatge a Espanya i el moviment en el mercat. Sigui quina sigui la història amb el tipus de canvi, la realitat per a un comprador en aquests moments és que Barcelona i Eivissa encara gaudeixen d’una mena de mini boom immobiliari. Les bones propietats que tenen un preu elevat triguen una mitjana de 4 a 5 dies a vendre’s. No obstant això, el preu mitjà a Espanya en comparació amb els valors màxims del 2006-7 és al voltant d’un 30 per cent inferior, cosa que significa que la propietat espanyola continua sent excel·lent relació qualitat-preu. En un article de juny de 2015 al periodista de premsa canadenc, Graham Lanktree va assenyalar que “Gorgeous” Barcelona encara està infravalorada, els compradors estrangers, diuen que aquest interessant article destaca algunes de les impressionants raons per les quals una compra a Barcelona és tan convincent, sent el baix preu un.

I aquest és el quid de la qüestió. A Urbane treballem al mercat de Barcelona i Eivissa i actualment la demanda supera l’oferta. Es tracta d’una economia senzilla que traduït aproximadament vol dir que ara és el moment de comprar, no més tard. El cost de l’espera segurament serà superior al tipus de canvi. Pitjor que això, el cost de l’espera podria ser que es perdi alguna cosa. És possible que vegis una propietat que encara et pots permetre ara i que, més ràpid del que ens imaginem, pot sortir del teu abast, no només la que has vist, sinó totes les propietats d’aquest rang. Ja ho hem vist abans. Potser fins i tot ho heu vist passar a la vostra ciutat natal.

El mercat immobiliari barceloní, a diferència de les Costes, balla amb una sintonia molt més internacional que l’habitual britànic.

Aquesta diversitat de compradors també garanteix que el Brexit no provocarà una caiguda del mercat. Encara que els britànics són els primers compradors estrangers d’immobles a Espanya ho són, com a mostra de TOTS els compradors a Espanya, només el 4 per cent del conjunt. Això significa que l’impacte és relativament petit. Un altre punt que fa Kyero en el seu informe sobre l’impacte del Brexit és que el mercat immobiliari espanyol no té on anar més. S’ha anat recuperant de manera sostinguda, auguren un escenari en el pitjor dels casos de “creixement restringit” a causa del Brexit.

Un altre punt important que molts han de tenir en compte és que els tractats de doble imposició no són fruit de les negociacions de la UE i, per tant, no es veuen afectats pel Brexit. Això vol dir que, de moment, realment res no ha canviat excepte el tipus de canvi i això és una cosa que està subjecta a fluctuacions de totes maneres. Els preus de la propietat encara són molt interessats, sobretot si es compara amb el mercat britànic i això és el que hauria de ser el més important en la vostra ment. Si us agrada i us ho podeu permetre, compreu-lo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings