fbpx
Advanced Search
Your search results

Dades dures sobre la situació del lloguer a Barcelona

Posted by Urbane International on maig 6, 2021
0

Dades dures sobre la situació del lloguer a Barcelona

No és difícil saber que Barcelona, en els últims 10 anys, s’ha convertit en un dels punts d’interès més atractius per als turistes de tot el món. Gent de totes les parts sempre busca l’oportunitat de trepitjar aquesta meravellosa ciutat plena de “sol i diversió”. I tampoc és difícil, saber que amb l’alta afluència de turistes arriba una gran demanda d’allotjament. És per això que sempre hi ha molts inversors que busquen abocar diners als mercats de lloguer turístic. Però poder fer un negoci amb èxit i ser legal alhora és la part complicada. Si coneixeu Espanya, heu de saber que afegir molts nivells de burocràcia fa que ser empresari a Espanya sigui tan divertit. Tot i que sempre us demanem que consulteu amb una persona amb capacitat professional, aquest article us servirà com a petita guia per ajudar-vos en la vostra aventura burocràtica amb el govern espanyol.

  1. Qui ha de sol·licitar la llicència de lloguer turístic?

Davant l’actitud recent dels barcelonins davant l’anomenada “epidèmia turística”, que ha provocat que es facin preguntes puntuals a portals com Airbnb i HomeAway, el govern de Barcelona ha posat en marxa moltes mesures per intentar controlar el mercat de l’habitatge a curt termini. De fet, recentment, Airbnb i els apartaments que hi figuren il·legalment van ser colpejats amb una forta multa. SINÓ! Hi ha una idea errònia molt comuna que tothom ha de tenir una llicència de lloguer turístic per deixar la seva propietat. Per sort això no és cert. Només hauràs de registrar-te per obtenir una llicència si vols deixar la teva propietat per períodes inferiors a 31 dies. No es requereix cap llicència específica per a lloguers de llarga durada.

A més, hi ha restriccions que has de conèixer. Actualment, l’Ajuntament ja no està emetent noves llicències a tot Barcelona. Això vol dir que comprar una propietat que ja ha rebut una llicència o comprar una llicència a algú que ja en té és l’única opció per a aquells que vulguin oferir lloguers a curt termini en aquestes parts.

  1. Quins són els passos?

Un cop tinguis la llicència, tindràs accés a una plataforma en línia, on hauràs de registrar totes les dades de contacte, número de passaport i durada de l’estada per a totes les persones que lloguin la teva propietat. La informació es registrarà automàticament a la policia local. A més, cal recaptar una taxa turística per cada hoste major de 16 anys, que actualment ascendeix a 0,65 euros.

Pel que fa a la resta de normatives, la propietat s’ha d’ajustar a determinats requisits determinats per l’ajuntament local, entre ells coses com aire condicionat fix a cada habitació, un escalfador fix a cada habitació de lloguer d’octubre a abril, mobiliari adequat, servei complet de neteja previ a cada nou lloguer, …

Si ets no resident, tots els teus ingressos procedents del lloguer estaran subjectes a una tarifa plana de l’IRPF del 24% (19% si ets de la UE).

  1. Altres llaunes de cucs?

Per descomptat, si ja estàs acostumat al negoci del lloguer, no seràs aliè als mals inquilins que no cuiden gens el teu pis. Hi ha moltes mesures per combatre-ho, com ara demanar dipòsits, però encara és una gran certesa. Probablement coneixeu el trepant. A més, amb estudiants i joves contribuint a la gran població d’inquilins, no és difícil imaginar totes les molèsties que provocaran als veïns. Molts turistes van aquí a gaudir de la vida nocturna, tornen a casa en plena nit, sovint continuant la seva diversió amb música forta a les zones comunes molestant a tothom. Com a conseqüència, diversos edificis que formen part de la normativa de la comunitat han prohibit el lloguer turístic. Això sovint condueix a molts conflictes, que sens dubte és una cosa amb la qual no voleu involucrar-vos.

A més, si no vius a Barcelona, necessitaràs l’ajuda d’agències per tenir cura del teu negoci. Sovint, és realment una recerca trobar una agència realment bona a qui pugueu confiar plenament la vostra propietat. Aquí és on entrem. A Urbane oferim el millor servei i transparència tant a llogaters com a propietaris.
Obteniu fotos filtrades de celebritats i The Fappening i molt més a www.okdio.com
L’última llauna de cucs és que no hi ha gaires bones propietats al mercat amb llicència turística. Realment és una batalla difícil de lluitar.

  1. Val la pena els diners?

Segur que val la pena! O bé Barcelona no seria una ciutat tan sol·licitada per tots els inversors immobiliaris. El mercat del lloguer sempre va a l’alça a mesura que el turisme i la migració creixen cada vegada més. Prengui la millor decisió amb Urbane International Real Estate avui!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings